divendres, 7 de maig del 2010

Joan Maragall. Carnets de viatge


Fa 100 anys que va morir el poeta Joan Maragall i per commemorar-ho la Diputació de Barcelona ha editat per Sant Jordi un llibre amb una ruta literària pels llocs que van inspirar l'autor.

Hace 100 años que murió el poeta Joan Maragall y para conmemorarlo la Diputación de Barcelona ha editado por Sant Jordi un libro con una ruta literaria por los lugares que inspiraron el autor.
"Barcelona"


"Carnets de viatge", de Glòria Casals, és un recorregut pels paisatges personals de Joan Maragall. L'autora ha recuperat el que en va ser la llavor, "Joan Maragall. Deu rutes literàries (L'Aixernador, 1995)", que ara ha estat ampliat, actualitzat i profusament il·lustrat per nosaltres. El volum, de 319 planes, beu de les llibretes de notes (carnets) que el poeta sempre duia a sobre, i proposa una síntesi de la seva trajectòria personal i professional, esquitxada de poemes i altres textos, a partir de la geografia.El recorregut permet conèixer la vida i l'obra d'un dels autors contemporanis catalans més importants.

"Carnets de viatge", de Glòria Casals, es un recorrido por los paisajes personales de Joan Maragall. La autora ha recuperado lo que fue la semilla, "Joan Maragall. Diez rutas literarias (La Aixernador, 1995)", que ahora ha sido ampliado, actualizado y profusamente ilustrado por nosotros. El volumen, de 319 páginas, bebe de las libretas de notas (carnets) que el poeta siempre llevaba encima, y propone una síntesis de su trayectoria personal y profesional, salpicada de poemas y otros textos, a partir de la geografía. El recorrido permite conocer la vida y la obra de uno de los autores contemporáneos catalanes más importantes.
"El mar"


A Barcelona, de Ciutat Vella a Sant Gervasi; al mar, de Sitges a Tossa i a la muntanya, de Montserrat als Pirineus Occitans. El territori es pot conèixeer trepitjant-lo i també llegint-lo, en aquest cas amb les paraules del poeta Joan Maragall. "Carnets de Viatge" situa els textos, tant en vers com en prosa, en els llocs que van inspirar l'autor. Aquesta nova edició acompanya el lector amb versos i il·lustracions pel viatge personal que va fer Maragall i alhora permeten ara rellegir la seva obra.

En Barcelona, de Ciutat Vella a Sant Gervasi; en el mar, de Sitges a Tossa y en la montaña, de Montserrat a los Pirineus Occitans. El territorio se puede conocer pisándolo y también leyéndolo, en este caso con las palabras del poeta Joan Maragall. "Carnés de Viaje" sitúa los textos, tanto en verso como en prosa, en los lugares que inspiraron al autor. Esta nueva edición acompaña al lector con versos e ilustraciones por el viaje personal que hizo Maragall y a la vez permiten ahora releer su obra.

"Les muntanyes"


Edita: Diputació de Barcelona
Coordinació editorial: Zahorí de ideas, SL
Disseny i maquetació: Extra estudio
Il·lustracions: alademosca il·lustració


Edita: Diputació de Barcelona

Coordinación editorial: Zahorí de ideas, SL

Diseño y maquetación: Extra Estudio
Ilustraciones: alademosca il·lustració






6 comentaris:

Manolo Díaz Galeote ha dit...

Xavier, muy buenos trabajos. Estoy deseando que participes con nosotros en algunas de nuestras exposiciones. A ver si te animas. Un saludo.

Judit ha dit...

Felicitats!!!després de la feinada, no hi ha res com tenir el llibre a les mans, no?

Salut!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
JanuskieZ ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

enhorabona pel premi!

alademosca il·lustració ha dit...

Moltes gràcies Oscar!!
Coneixem la teva feina, a tú no... A veure si algún dia ens veiem, salut!!